Уряд збільшив вартість комунальних послуг для сімей, що отримують субсидії

 

Кабінет міністрів збільшив норму плати за житлово-комунальні послуги з травня 2020 року при призначенні субсидій з 15 до 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства.

Про це йдеться в постанові Кабміну №878 від 20 жовтня, повідомляє “Главком”.

Відповідні зміни внесені до постанови Кабміну №1156 від 27 липня 1998 року, якою був встановлений розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг та придбання побутового палива при наданні житлової субсидії.

Розмір обов’язкового платежу для домогосподарств, які отримують житлову субсидію, визначається як частка середньомісячного сукупного доходу домогосподарства, для розрахунку субсидії. З травня 2020 року цей платіж буде розрахований з урахуванням базової норми плати за послуги 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства, а не 15%, як є нині.

Як писала “Новинарня“, нещодавно уряд змінив порядок виплати субсидій.

Читайте також:
Депутати запровадили перевірку отримувачів соцвиплат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна