Депутати запровадили перевірку отримувачів соцвиплат

 

Верховна Рада ухвалила Закон “Про верифікацію та моніторинг державних виплат”.

За це рішення у четвер, 17 жовтня, проголосували 268 депутатів, повідомляє “Укрінформ”.

Мета цього закону – підвищення адресності державних виплат, сприяння розбудові системи соціального забезпечення, а також забезпечення ефективного використання бюджетних коштів.

Законом визначено основні завдання, права та обов’язки центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову та бюджетну політику щодо здійснення верифікації державних виплат, а також повноваження органів, які здійснюють такі виплати.

Крім цього, документом урегульовуються основні питання збору, обробки та аналізу інформації, отриманої від суб’єктів надання інформації, а також визначено основні етапи верифікації та перелік інформації, яка використовується для здійснення верифікації та моніторингу державних виплат.

Водночас, визначено порядок надання рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, та опрацювання ними таких рекомендацій, а також підходи щодо повернення неправомірно отриманої реципієнтом державної виплати.

Повноваження щодо встановлення порядку здійснення верифікації держвиплат і визначення адміністратора та порядку адміністрування інформаційно-аналітичної платформи покладено на Кабінет Міністрів України.

Читайте також:
За півроку “рішучих реформ” нової влади, вже потрібно врізати пенсії та зарплати? – Серж Марко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна