АМКУ дозволив азербайджанській компанії придбати “Vodafone Україна”

 

Антимонопольний комітет дав дозвіл компанії “Bakcell” з Азербайджану купити другого за величиною мобільного оператора в Україні – “Vodafone Україна”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 24 жовтня, розповів журналістам голова АМКУ Юрій Терентьєв, передає “Економічна правда”.

“Дали дозвіл ТОВ “Бакселл” на покупку “Vodafone Україна”, – сказав він.

Компанія “Bakcell” – оператор мобільного зв’язку та провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані. Вона була заснована в 1994 році і була спільним підприємством уряду і приватної ізраїльської компанії GTIB.

Наразі у відкритих джерелах немає точних відомостей, хто є основним власником Bakcell.

Мережа Bakcell, що складається з понад 7,5 тис базових станцій, охоплює 93% території (за винятком окупованих територій) і 99% населення Азербайджану. Компанія обслуговує понад 3 млн осіб.

Vodafone Ukraine обслуговує 19,7 млн абонентів. Чистий прибуток “Vodafone Україна” в 2018 році становив 1,8 млрд грн, дохід – 12,8 млрд грн.

Компанія входить до групи МТС (через дві проміжні юрособи – люксембурзьку Allegretto Holding S.a.r.l. і нідерландську Preludium B.V.), в якій мажоритарним акціонером є бізнесмен Володимир Євтушенков.

Бізнес МТС в Україні керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій недавно оцінював в 1,2-1,3 млрд доларів.

Як інформувала “Новинарня“, азербайджанська компанія Bakcell на початку жовтня подала заявку на купівлю “Vodafone Україна”.

Читайте також:
Мобільний зв’язок Vodafone у ОРДО відновлений на 70%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна