Азербайджанська компанія Bakcell подала заявку на купівлю “Vodafone Україна”

 

Другого за величиною мобільного оператора в Україні – “Vodafone Україна” – планує поглинути компанія Bakcell з Азербайджану.

Про це повідомила держуповноважена Антимонопольного комітету Марія Процишен, передає Liga.tech.

Вона підтвердила, що до АМКУ надійшла заявка на концентрацію “ВФ Україна” (Vodafone Ukraine) від компанії Bakcell (Баку).

У компанії Vodafone цю інформацію поки ніяк не коментують.

Раніше була інформація, що українським оператором Vodafone зацікавилися інвестори з Азербайджану. Улітку повідомляли, що до української компанії прицінюється інший гравець з Азербайджану – Azercell, але компанія пізніше цю інформацію заперечила.

Компанія Bakcell – оператор мобільного зв’язку та провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані. Вона була заснована 1994 року і була спільним підприємством уряду і приватної ізраїльської компанії GTIB. Наразі у відкритих джерелах немає точних даних, хто є основним власником Bakcell. Нині компанія контролює 30% відповідного ринку в Азербайджані.

Компанія “Vodafone Ukraine” обслуговує 19,7 млн ​​абонентів. Чистий прибуток в 2018 році становив 1,8 млрд грн, дохід – 12,8 млрд грн.

Компанія входить до групи МТС (через дві проміжні юрособи – люксембурзьку Allegretto Holding S.a.r.l. і нідерландську Preludium B.V.), в якій мажоритарним акціонером є російський бізнесмен Володимир Євтушенков.

Як інформувала “Новинарня“, у Генштабі закликали армійців не розкривати свої координати через мобільні телефони.

Читайте також:
У Швейцарії відбулася масова демонстрація проти 5G-зв’язку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна