Зеленський пропонує скасувати держмонополію на виробництво спирту

 

Президент України Володимир Зеленський запропонував скасувати державну монополію на виробництво спирту з 1 січня 2020 року.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

У разі прийняття законопроекту виробництвом спирту зможе займатися будь-яка компанія, яка отримає необхідну ліцензію. Зараз спирт легально виробляють тільки заводи ДП “Укрспирт”.

Оптова торгівля харчовим спиртом також буде здійснюватися за ліцензією. Етиловий спирт для медичних і ветеринарних цілей зможуть продавати медустанови і компанії зооветеринарної поставки незалежно від форми власності за наявності ліцензії.

Законопроєкт передбачає повну лібералізацію експорту спирту, а його імпорт до 1 січня 2022 року дозволений тільки уповноваженим Кабміном державним підприємствам.

Ухвалення законопроекту покликане створити в Україні цивілізований конкурентний ринок спирту і лікеро-горілчаних виробів.

“Протягом останніх 10 років виробництво легального харчового спирту в Україні скоротилося в чотири рази. У той же час частка тіньового обороту харчового спирту зросла з 10% в 2007 році до 55% від загального споживання харчового спирту в країні в 2019 році”, – заявили в офісі президента.

Як писала “Новинарня“, нещодавно Верховний Суд скасував заборону продавати алкоголь в Києві вночі.

Читайте також:
Зеленський прагне легалізувати в Україні казино

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна