“Додаткове розслідування”: в ОП вилучили протоколи опернарад часів Майдану та Іловайська

 

Українські правоохоронці вилучили з офісу президента документи оперативних нарад часів Майдану та Іловайської трагедії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив головний військовий прокурор Віктор Чумак в інтерв’ю виданню “Цензор”.

За його словами, після того, як президент Володимир Зеленський заявив, що хоче поставити крапку в розслідуванні справ Майдану та Іловайської трагедії, прокуратура вилучила документи оперативних нарад.

“Я прийшов і сказав, що ми будемо це розслідувати, поставив завдання перед процесуальними керівниками – і ми з ними узгодили план додаткового розслідування. Вилучення документів було одним з пунктів цього плану. На підставі цих документів можна буде добути інші факти або переглянути під іншим кутом наявні”, – зазначив Чумак.

Він також додав, що на сьогодні в суді є справа за агресію Російської Федерації, в якій фігурують тільки російські посадові особи.

Раніше Чумак заявив, що військова прокуратура проведе розслідування причин, які призвели до Іловайського котла на Донбасі у 2014 році.

За офіційними даними Генштабу, кількість військовослужбовців, які загинули в боях за Іловайськ – 220 чоловік, 44 – поранено, 40 – зниклих безвісти, 13 – утримуються в заручниках.

Як інформувала “Новинарня“, прокуратура отримала дозвіл суду на вилучення з Банкової документів про Іловайську операцію.

Читайте також:
“Досі пече питання: чому не прийшла підмога?” Іловайська трагедія очима очевидців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна