Пучдемон добровільно прийшов до бельгійської прокуратури

 

Колишній голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон прибув до бельгійської прокуратури через кілька днів після того, як Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на його арешт.

Про це у п’ятницю, 18 жовтня, повідомляє Catalan News.

“Колишній прем’єр Каталонії Пучдемон прибув до офісу бельгійської прокуратури після третього прохання Іспанії на його екстрадицію після невдалих двох попередніх”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колишній очільник уряду Каталонії Карлес Пучдемон також формально заявив місцевим правоохоронцям, що виступає проти своєї екстрадиції до Мадрида.

Раніше Верховний суд Іспанії видав новий європейський ордер на арешт колишнього голови уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.

Як повідомляла “Новинарня“, Пучдемон емігрував до Бельгії після невдалої спроби організації референдуму за незалежність Каталонії у 2017 році.

Читайте також:
Лідер Каталонії Кім Торра закликав до нового референдуму про незалежність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.