“Міністр оборони” Гриценка Апаршин очолив оборонний директорат Банкової

 

Член команди Анатолія Гриценка Іван Апаршин став керівником директорату з питань національної безпеки та оборони в ОП.

Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 18 жовтня, повідомив лідер партії “Громадянська позиція”, колишній міністр оборони Анатолій Гриценко, з яким Апаршин працював у МОУ.

“Іван Апаршин, з яким ми разом командою йшли на вибори, переміг у конкурсному відборі й призначений на посаду генерального директора директорату з питань національної безпеки та оборони офісу президента України. Бажаю Івану Михайловичу успіху на цьому дуже важливому для країни напрямі!”- написав Гриценко у фейсбуці.

Іван Михайлович Апаршин, 63 роки, проходив військову службу у 1977-2000 роках, звільнившись із ЗСУ у званні полковника.
У 2005-2007 роках, коли міністром оборони був Анатолій Гриценко, Апаршин обіймав посаду директора департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міноборони.
У 2007–2008 був головним інспектором МОУ, а Міністерства оборони України; в 2008–2010 — першим заступником начальника управління оборонно-мобілізаційної роботи секретаріату Кабінету Міністрів.
У 2010–2011 — начальник управління оборонної та безпекової політики секретаріату Кабміну, в 2011–2014 — заступник директора департаменту фахової експертизи, начальник управління експертизи в сфері безпеки і оборони секретаріату КМУ.

У 2014 році балотувався у Верховну Раду за списком партії “Громадянська позиція” (№9).

Анатолій Гриценко представляв Апаршина як свого потенційного міністра оборони в разі перемоги на президентських виборах 2019 року.

Після того, як Гриценко фактично підтримав Зеленського в другому турі виборів, Іван Апаршин був запрошений працювати консультантом спочатку кандидата, а згодом президента Володимира Зеленського у сфері національної безпеки і оборони.

У червні Анатолій Гриценко заявив, що Апаршин очолить “оборонний департамент” в адміністрації президента Зеленського.

Іван Апаршин відомий тим, що під час президентських виборів заявляв, нібито в армії багато надлишкового майна, яке можна розпродати. З огляду на існуючий баланс сил він він висловлювався проти протидії Росії на Азовському морі, зокрема будівництва військово-морських баз на Азові, а також будував плани щодо збільшення платні військовим, які виказували його непоінформованість в існуючих реаліях.

Читайте також:
Повторення пройденого: як військовий радник Зеленського Апаршин “розвивав” ЗСУ свого часу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна