Пропозиції команди Зеленського щодо зарплат для ЗСУ – це сміх крізь сльози, – радник Полторака

 

Юрій Бірюков 
помічник міністра оборони, підприємець, волонтер, засновник волонтерського фонду “Крила Фенікса” (FB) 

(FB)

Цим дописом я передаю привіт всім тим військовослужбовцям, які проголосували за “команду Зеленського”. Ну, і членам їх сімей теж.

1) Через п’ять років боєць на передовій буде отримувати від 30 000 гривень. Що я можу тут сказати … Якщо зараз боєць на передовій отримує від 24 000, значить приріст за п’ять років – 6 000 гривень? Потужно, так. Щоправда, у нас такий приріст був за останні 12 місяців. Але – ми не “команда Зеленського”.

2) “На уточнююче запитання про те, де взяти ці гроші Апаршин відповів:” Немає проблем, де їх взяти. По-перше, сьогодні в Міністерстві оборони дуже багато надлишкового майна “. Він уточнив, що необхідність продавати щось немає потреби – можна передати і не витрачати гроші на утримання, наприклад, земель.”

І ось тут я почав дико реготати. Але не від веселощів, це був сміх крізь сльози. Просто ось ми саме про це і попереджали, ми саме про це і говорили.

По-перше, грошове утримання військовослужбовця виплачується з основного фонду бюджету. А гроші від оренди чи продажу майна надходять на спецфонд.

По-друге, грошове утримання закладається, виходячи з розміру бюджету МО, який затверджується Верховною Радою.

По-третє, всі п’ять років через суди команда Степана Полторака повертала майно, яке за безцінь розбазарювали. А тепер – хренак – і знову прийшли ТІ САМІ ЛЮДИ.

Ну, зашибісь, так.

Читайте також:
У Зеленського пообіцяли бійцям на передовій 1 тис. євро зарплати. Через п’ять років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна