“Щоб дати йому і країні шанс”: Гриценко зустрівся з Зеленським

 

Лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко зустрівся з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським і заявив, що підтримає його в другому турі, якщо публічно представить свою команду з гідними кандидатами на ключові пости у владі.

Як передає “Новинарня“, про це Гриценко написав у “Фейсбуці” ввечері в суботу, 6 квітня.

“…Чи проголосую я особисто за Володимира Зеленського в другому турі? Коли він публічно представить свою команду і якщо кандидати на ключові пости будуть для мене переконливими – тоді напевно проголосую, щоб дати і йому, і країні шанс“, – заявив Гриценко, який посів на виборах п’яте місце з менш як 7% підтримки.

За його словами, його “розмова очі в очі” із Зеленським відбулася “не для власного працевлаштування чи входження нашої команди в його команду, а щоб відчути і зрозуміти людину, яка має реальний шанс стати главою держави”.

Із цієї зустрічі Гриценко виніс такі висновки:

Зеленський не готовий до посади президента, “але відповідальність усвідомлює, готовий докладати зусиль і декларує намір спиратися на професіоналів”.

Він не буде на посту президента толерувати корупцію і мародерство, здавати Україну Путіну, відмовлятися від курсу на вступ до НАТО і ЄС, принижувати українську мову.

“Чи є в нього якісь зобов’язання перед Ігорем Коломойським? Запевнив, що немає жодних. Чи має він домовленості з кимось із нинішніх високопосадовців щодо збереження їх на посадах чи щодо місця в його команді. Ні, не має. Все, що гуляє мережею (різні прізвища прем’єрів, прокурорів, голів СБУ) – запевнив, що все це фейки”, – переповів Гриценко.

“Чи піде він на публічні дебати з Петром Порошенком на НСК “Олімпійський”? Піде і серйозно до них готується”, – зазначив також політик.

За його словами, Зеленський ще не визначився він зі своєю “п’ятіркою” кадрових призначень – на СБУ, ГПУ, НБУ, Міноборони й МЗС.

Раніше, в інтерв’ю “Українській правді”, Анатолій Гриценко заявив, що більше не буде балотуватися в президенти. Він розповів, що 31 березня і 1 квітня на контакт із ним виходили представники Порошенка, аби вмовити його підтримати чинного президента у другому турі. Однак Гриценко відмовився.

Перед тим він казав, що не підтримає ні Порошенка, ні Зеленського.

За деякими даними, команда Зеленського хоче запропонувати (чи вже пропонує) Гриценкові пост секретаря РНБО.

Читайте також:
Мешканці райцентру на Волині профінансували чверть кампанії Гриценка, — “Чесно”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна