Мешканці райцентру на Волині профінансували чверть кампанії Гриценка, — “Чесно”

 

Майже половина внесків у виборчий фонд кандидата у президенти Анатолія Гриценка надійшла від мешканців Володимира-Волинського, райцентру у Волинській області.

Про це повідомляє громадянський рух “Чесно”.

Жителі 30-тисячного містечка перерахували Гриценку 28 мільйонів гривень, що становить 43% усіх внесків фізичних осіб, або ж чверть загального обсягу надходжень у виборчий фонд кандидата.

Внески деяких людей перевищували їхні доходи та заощадження. Це може свідчити про те, що вони переказували не свої кошти й ім’я справжнього донора, який пожертвував гроші Гриценку, невідоме.

У багатьох випадках через таких внескодавців на рахунок заводили максимальну суму – 1,5 млн. грн.

Ця інформація зазначена у проміжному фінансовому звіті про надходження та витрати з виборчого фонду кандидата, опублікованому на сайтах ЦВК і НАЗК.

Нагадаємо, на цьогорічних виборах кандидат на посаду Президента України Анатолій Гриценко зумів залучити на свою кампанію понад 100 мільйонів гривень і потрапив до ТОП-5 кандидатів за розміром виборчого фонду.

Донори, з якими поспілкувався рух “Чесно”, підтвердили факт фінансування Гриценка.

Однак аналіз показує, що не всі жертводавці мали достатньо коштів, аби перерахувати їх на кампанію кандидата.

По 1,5 мільйона гривень Гриценкові дали 17 людей з Володимира-Волинського, ще двоє – по 1,25 мільйона. Серед них — приватні підприємці, директор АТП, пенсіонери, безробітні та ін.

Як зазначають у “Чесно”, чимало донорів пов’язані з місцевим екс-регіоналом Олегом Борбелюком та його підприємством “Гербор-Холдинг”, на території якого Анатолій Гриценко нещодавно зустрічався з виборцями.

Нагадаємо, Олег Борбелюк перебував у фракції “Партії регіонів” у Волинській облраді та вийшов з партії лише після перемоги Революції Гідності – 5 березня 2014 року.

2015-го він балотувався до Володимир-Волинської міської ради від партії “Наш край”.

Читайте також:
“Весна прийшла — сезонний авітаміноз?” Гриценко прокоментував заяву Тимошенко про об’єднання

Киянці, що незаконно внесла ₴2,2 млн. на рахунок “Батьківщини”, повідомили про підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна