Киянці, що незаконно внесла ₴2,2 млн. на рахунок “Батьківщини”, повідомили про підозру

 

Прокуратура Києва та Служба безпеки України повідомили про підозру жінці, яка анонімно внесла на рахунки партії “Батьківщина” понад 2,2 млн. грн.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва, не називаючи, про яку саме партію йдеться.

Водночас, як інформує “Українська правда” з посиланням на власні джерела, мова йде про фінансування ВО “Батьківщина”.

Як повідомили у прокуратурі, підозрювана, використавши дані 15 громадян України, не вказала себе власником цієї суми чи її платником

Мешканка Києва попередньо домовилася з керівником одного із відділень банку, яка своєю чергою, використавши службове становище й адміністративний вплив на персонал, забезпечила незаконне оформлення платежів і підібрала осіб, від імені яких було здійснено ці операції.

Зазначається, що підозрювана внесла на рахунки політичної партії 2,2 млн грн, використавши при цьому дані 15 громадян України. Крім цього, жінка не вказала себе власником цієї суми чи її платником.

Відкрито кримінальну справу за статтею “Порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборчої агітації” (ч. 4 ст. 159 ККУ). Вирішується питання оголошення підозри керівникові відділення банку.

У понеділок, 25 березня, жінці повідомили про підозру у порушенні порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації.

У прес-службі прокуратури Києва уточнили, що підозрювана жінка – 1990 року народження, раніше очолювала юридичну компанію, але сьогодні не працює.

Нагадаємо, раніше в розслідуванні програми “Наші гроші” йшлося про те, що партія “Батьківщина” протягом другого півріччя 2018 року отримала мільйони гривень від сумнівних донорів. Звіт її партії показав, що пенсіонери і безробітні жертвують їй чималі кошти.

Читайте також:
“Передвиборчий підкуп”: Генпрокурор розповів про арифметику “кандидата Ю.”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.