Касири, манікюрниці та безробітні: журналісти з’ясували, хто фінансує “Батьківщину”

 

Журналісти перевірили спонсорів ВО “Батьківщина”, які робили пожертви на рахунок партії у другому півріччі 2018 року по 150 тисяч гривень і більше.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.info, передає “Еспресо”.

Під час перевірки цієї інформації журналісти з’ясували, що серед найбільших донорів “Батьківщини” є касирка супермаркету у передмісті Києва, безробітний мешканець Сум, його землячка, яка працює на автомийці і фіктивне підприємство, що записане на методистку з дитячого садочку в Умані.

Також зазначається, що один з донорів, мешканка Сум, пожертвувала партії 700 тис. грн.  Журналісти виїхали за адресою її прописки та поспілкувалися із сусідам. Вони розповіли, що жінка – свідок Єгови і не пов’язана з політикою, тому не могла пожертвувати гроші на рахунок політичної партії.

Одна з жертводавців з Кіровоградщини, яка працює майстром манікюру і нібито внесла на рахунок “Батьківщини” майже 150 тисяч гривень зізналася, що зробити це її “попросила” певна людина з місцевого осередку партії, яка в свій час допомогла жінці з лікуванням доньки.

Більшість опитаних “донорів” вперше чула про свої пожертви. Це вказує на використання партією персональних даних українців задля легалізації коштів, отриманих невідомим шляхом.

Журналісти Bihus.info повідомляють, що ДБР почало розслідування за фактом ймовірної легалізації коштів партією “Батьківщина”.

Читайте також:
Чверть замовних матеріалів у інтернеті — на користь Тимошенко, — ІМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна