“Передвиборчий підкуп”: Генпрокурор розповів про арифметику “кандидата Ю.”

 

Правоохоронці затримали у місті Дубно на Рівненщині учасника мережі підкупу одного з кандидатів на посаду Президента України.

Про це у середу, 20 березня, повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні в м. Дубно Рівненської області ДБР, СБУ і ГПУ затримали місцевого учасника мережі підкупу за одного з кандидатів в президенти”, — написав він й опублікував фотографії із вилученими грошима.

При цьому Луценко запропонував розв’язати задачу: “Якщо учасник Всеукраїнської мережі депутата Д. отримує від київського штабу в сумці 2,5 млн. грн. “чорної готівки” для перемоги кандидата Ю. в місті з населенням в 35 тис., то скільки такої готівки планує витратити штаб Ю. для перемоги в країні з кількістю виборців 35 млн.”.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 лютого заступник голови СБУ Віктор Кононенко заявив, що працівники СБУ викрили організаторів “виборчої піраміди”, яка, за підрахунками спецслужби, мала забезпечити голосування 680 тисяч осіб за одного з кандидатів у президенти на виборах у березні 2019 року.

У матеріалах, якими на сайті відомства було проілюстровано публікацію про викриття виборчої піраміди, значилося ім’я народного депутата від “Батьківщини” Руслана Богдана.

Водночас ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що координував і фінансував цю виборчу піраміду народний депутат із фракції “Батьківщина” Валерій Дубіль, а в кожній області організація мала свого представника, одним із таких представників був член ВО “Батьківщина” Руслан Богдан.

Читайте також:
СБУ перевірить рахунки “Батьківщини” у справі про відмивання коштів

Касири, манікюрниці та безробітні: журналісти з’ясували, хто фінансує “Батьківщину”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.