На Донеччині від обстрілу загинув старший матрос Степан Криль

оновлено

Увечері середи, 16 жовтня, внаслідок обстрілу загинув військовослужбовець 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, старший матрос Степан Криль.

Про це у четвер, 17 жовтня, повідомляє 36 обрмп на своїй сторінці у Facebook.

“Вчора, близько 21:00, під час обстрілу противником позицій наших захисників, отримав несумісне з життям поранення старший матрос Криль Степан Валерійович.
Степан був родом із Луганщини, з 2015 року став на захист Батьківщини, вчора — він відійшов до війська небесного”, – пишуть побратими загиблого.

ОНОВЛЕНО
Як повідомила волонтерка Наталія Бреус, Степан був сиротою.

“Хлопець з Луганська, якого ми з вами називали Синочком… Тоді, у 2015-му, ми його одягали і взували всім миром. Розмір ноги та зріст не дозволяв підібрати форму, та і форму хлопцям тоді видавати не зрозуміло як…
Ірина Шевченко за ним, як за дитям стежила. Ось тепер вони разом…” – написала волонтерка.

Раніше пресцентр штабу ОС повідомив, що 16 жовтня під час ворожого обстрілу загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Як відомо, 36-та бригада ВМСУ виконує завдання в Донецькій області на південь від Докучаєвська.

За даними “Новинарні“, Степан Криль – восьма бойова втрата Об’єднаних сил у жовтні.

3 жовтня на Луганщині від кульового поранення, завданого снайпером ворога, загинув боєць 14-ї механізованої бригади ЗСУ Юрій Тишик.

4 жовтня внаслідок ворожого обстрілу біля Мар’їнки поліг старший солдат Олег Ремінний зі складу 1-ї окремої танкової Сіверської бригади ЗСУ.

6 жовтня біля Красногорівки від ворожою кулі поліг старший солдат 28 омбр Іван Дейкун.

10 жовтня на Донеччині внаслідок обстрілу бойовиків поліг морпіх Юрій Волк із 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ.

11 жовтня у Дніпровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова помер командир інженерно-саперного взводу 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського прапорщик В’ячеслав Кубрак.

15 жовтня у зоні ООС від куль ворожих снайперів загинули солдат Ярослава Никоненко зі 101-ї бригади охорони Генштабу ЗСУ та військовослужбовець 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка Юрій Громович.

Читайте також:
Загиблі герої вересня: 13 облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.