У Херсоні попрощалися з загиблою в ООС медиком-морпіхом Іриною Шевченко. ФОТО, ВІДЕО

доповнено

Херсон сьогодні прощається з землячкою Іриною Шевченко, яка загинула під час обстрілу ворогом санітарного автомобіля “Хаммер” у зоні ООС.

Про це в середу, 3 липня, повідомляє “Укрінформ”.

Зранку херсонці зустріли тіло Ірини Шевченко на в’їзді у місто. Прощатися з нею люди прийшли до обласного Палацу молоді та студентів.

Чоловіки у формі – бойові побратими Ірини Шевченко не стримують сліз і не можуть говорити. «Потім, зараз просто не можу», – відповідають вони журналістам, які просять розказати про Ірину. У залі демонструють відеокадри з усміхненою Іриною Шевченко.

Херсон попрощався з Іриною Шевченко Херсон попрощався з Іриною Шевченко 3 Херсон попрощався з Іриною Шевченко 2
<
>

«З 2014 року Ірина була волонтером – працювала у «Херсонській чайці», їздила у 36-ту бригаду і зрозуміла, що має хлопцям допомагати там. Підписала контракт, одягла форму військову. Її там дуже любили – вона була мамою для молоді. У неї родина невелика, але волонтери, побратими також стали родиною Ірини. На мосту сьогодні зустрічали Ірину зранку, стоячи на колінах, з приспущеними прапорами…Як могли стріляти у санітарну машину!?, – каже волонтерка, координатор допомоги ЗСУ Галина Уманець.

“Допомагала іншим, а сама не вбереглася… Це рідна душа…Стрілянина по медиках… Щоб не лаятися, скажу – тварюки, так не можна робити”, – ділиться побратимка Ірини Шевченко жителька Херсона Лариса Цуман.

Контракт з ЗСУ Цуман підписала в один час з Шевченко, але потім служили у різних підрозділах. Розповідає, що Ірина була щирою, відвертою, коли потрібно – суворою, кому треба – як сестра, кому – як мама.

Лариса разом з Іриною Шевченко були волонтерками херсонського загону швидкого реагування «Влад» Товариства Червоного Хреста України, а потім пішли служити у ЗСУ. Цей загін швидкого реагування був створений у 2014 році , а названий на честь херсонського хірурга Влада Ковальова, який загинув під Іловайськом у 2014 році.

На всіх фото та відео Ірина Шевченко посміхається. Ті, хто її знав особисто, кажуть, що такою вона була і в житті, а не лише перед камерою.

«Це був ПТУР – протитанкова керована ракета. Цинічно підловили… вдарили по «Хаммеру», який був позначений, як медичний. Ворог поранив бійця на позиції і чекав, поки прибуде евакуація», – каже командир батальйону морської піхоти Віктор Сікоза, він додає, що пораненого, за яким їхали медики, вдалося врятувати.

За словами командира батальйону, водія санітарного автомобіля “Хаммер” старшого матроса Сергія Майбороду поховають завтра у Слов’янську.

Як інформувала “Новинарня“, 1 липня внаслідок ранкового обстрілу бойовиками санітарного автомобіля “Хаммер” з протитанкової керованої ракети загинули сержант Ірина Шевченко та старший матрос Сергій Майборода з 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ.

Читайте також:
Під Мар’їнкою снайпер бойовиків обстріляв медиків-волонтерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна