Рада візьметься за держбюджет 18 жовтня, – Разумков

 

Верховна Рада планує у п’ятницю, 18 жовтня, ухвалити законопроєкт про державний бюджет України на 2020 рік у першому читанні.

Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков на засіданні погоджувальної ради у вівторок, 15 жовтня, передає “Укрінформ”.

“Хотів би нагадати, що в п’ятницю, 18 жовтня, як і було заплановано, передбачено розгляд та прийняття закону про Державний бюджет України на 2020 рік у першому читанні. На цьому тижні комітет з питань бюджету завершить розгляд пропозицій народних депутатів до закону про Державний бюджет на 2020 рік, висновки Рахункової палати і підготує збалансовані висновки та пропозиції до нього”, – сказав Разумков.

За його словами, у випадку схвалення парламентом висновків та пропозицій до проєкту закону про Державний бюджет, вони набувають статусу бюджетних висновків Верховної Ради.

“Уряд, відповідно до бюджетних висновків Верховної Ради доопрацьовує проєкт державного бюджету до другого читання і на початку листопада внесе його до Верховної Ради разом з порівняльною таблицею, в якій буде зазначено всі ті пропозиції, які будуть враховані, а також будуть надані вмотивовані пояснення до тих пропозицій, які не будуть враховані урядом”, – пояснив голова ВР.

Як писала “Новинарня“, у проєкті держбюджету передбачили понад ₴3,4 млрд на перепис населення.

Читайте також:
На оборону та безпеку у бюджеті запланували ₴245,8 млрд, – Маркарова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна