На оборону та безпеку у бюджеті запланували ₴245,8 млрд, – Маркарова

 

Видатки на сферу національної безпеки й оборони у проєкті державного бюджету на 2020 рік закладено на рівні 245,8 млрд грн або 5,4% від ВВП, і це найбільша сума, яка виділялась за всі роки.

Про це на брифінгу в Кабміні у вівторок, 8 жовтня, щодо фінансування оборони сказала очільниця Мінфіну Оксана Маркарова, передає “Укрінформ”.

“Весь бюджет на безпеку та оборону — це 245,8 млрд грн, це 5,4% від ВВП. 136,6 млрд грн це те, що ми почули як позицію президента і це 3% на безпосередньо Міністерство оборони. Це буде найбільша цифра, яка виділялась за всі роки саме безпосередньо на оборону”, — сказала Маркарова.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук стверджує, що влада не планує у жодному разі зменшувати фінансування оборонної сфери.

“Ми, як уряд, будемо намагатися розвіювати фейки (про зменшення фінансування оборонної сфери, — “Н”), пояснювати, щоб у людей було чітке розуміння того, що держава про жодну зраду, про жодні капітуляції навіть не думає. Ми маємо намір через економічне зростання ставати сильнішими, і як держава, інвестувати усе більше і більше у нашу обороноздатність”, — зазначив Гончарук.

Нагадаємо, уряд 15 вересня подав на розгляд Верховної Ради проєкт закону про бюджет на 2020 рік. У документі на сферу національної безпеки та оборону разом уряд передбачив 245,8 млрд грн, що на 33,8 млрд грн більше, ніж у 2019.

Читайте також:
Зеленський їздив до Авакова ділити “військові” кошти держбюджету, – Бірюков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна