Рада взялася за обговорення держбюджету-2020

 

Верховна Рада перейшла до розгляду проекту Закону “Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

Як повідомляє “Новинарня“, проєкт бюджету в п’ятницю, 20 вересня, представляє міністр фінансів Оксана Макарова.

Вона зазначила, що Україна цього літа почала новий політичний цикл і новий уряд вперше представляє бюджет на наступний рік.

“Хочу звернути вашу увагу, що ми представляємо проект бюджету до першого читання до того як уряд представляє свою програму дій і до того, як ви її затвердите”, – сказала вона.

“Ми робимо це тому що норми Конституції і Бюджетного кодексу для нас є обов’язковими для виконання, тому що ми до 15 вересня зобов’язані надати вам цей документ і розпочати дискусію з парламентом”, – заявила міністр.

За її словами, стратегічними цілями влади є максимальне прискорення економічного зростання.

“Бюджет, який ми сьогодні обговорюємо, базований на макроекономічному прогнозі, ухваленому ще в травні 2019 року і перегляд цього макропрогнозу ще у нас попереду. Тому тут бюджет базується на реальному зростанні ВВП в 3,3% і тих макроекономічних показниках, які затверджені попереднім Кабміном в травні місяці. Ми задекларували амбітну мету – зростання в 5-7% щорічно, це дуже амбітна мета і вона досяжна”, – сказала вона.

“Але для того, щоб побачити це в бюджеті, нам необхідна активна співпраця з депутатами”, – заявила Маркарова.

Мінімальна зарплата у проекті державного бюджету-2020 закладена на рівні 4723 гривні. Середній курс долара – 28,2 гривні за долар.

Доходи державного бюджету на 2020 рік передбачені у сумі 1079,5 млрд грн, у тому числі загального фонду – 962,7 млрд грн. Видатки – у сумі 1170 млрд грн.

Видатки на сферу національної безпеки й оборони у проекті бюджету закладено на рівні 245,8 млрд грн, що на 33,8 млрд грн більше, ніж цього року.

Кабмін також заклав до проекту бюджету 47,6 млрд грн на субсидії. На дороги в бюджеті передбачено 74,4 млрд гривень.

Як інформувала “Новинарня“, у бюджеті на 2020 рік уряд залишає фінансування армії на рівні минулого року.

Читайте також:
Судячи з проєкту бюджету-2020, Зеленський так і не почув пораду Бендукідзе, – Гнап

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна