Зеленський їздив до Авакова ділити “військові” кошти держбюджету, – Бірюков

 

Юрій Бірюков
політик і громадський діяч, член партії “Європейська солідарність” і ГО “Солідарна справа громад”, колишній радним президента Петра Порошенка і міністра оборони Степана Полторака

(FB)

Читаємо і дивимося “між рядків”, це не складно.

Ось дивіться – вчора Зеленський їздив в центр підготовки підрозділів ДСНС і Нацгвардії. На сторінці так і написано “під час робочої поїздки по Київській області”. І що? Ось їздив? У чому підступ?

Ну, по-перше, а десь ще він був вчора, крім полігону, в Київській області. Сам полігон за 10 км від Києва – область, звісно. Може, ще якісь деталі поїздки по Київській області? Чи все-таки він поїхав тільки на полігон? Так, ось і перше міжрядків’я – ніякої іншої поїздки не було, тільки в гості до Авакова.

А тепер по-друге, куди без нього – навіщо вчора було їздити до Авакова? День НГУ? День ДСНС? День ДПСУ? Та ні, просто понеділок, просто день.

До чого ж і навіщо вчора Зеленський поїхав до Авакова? Правильна відповідь – йде підготовка бюджету до другого читання, на столі РНБО солодкий “тортик” розміром у 28 мільярдів гривень (у першому читанні держбюджету ці кошти вписали в рядок Ради нацбезпеки й оборони, аби вона розподілила їх між силовими відомствами до другого читання – “Н”), а секретаря РНБО вчора відправили у відставку.

І вишенькою на тортик буде “по-третє” – з Міноборони витиснули профільного заступника міністра, який чотири роки поспіль готував проєкти бюджетів МО і допомагав Полтораку. І місце профільного заступника зараз ще вакантне. І навіть якщо сьогодні-завтра туди когось призначать, то ця людина вже ніяк вплинути на розподіл не зможе.

Армія? Вам грошове утримання підвищували? Премії за ООС підвищували? Гуртожитки будували? Реформи всякі?

Досить. Тепер інший силовик буде фаворитом.

Читайте також:
Бюджет-2020: уряд залишає фінансування армії на рівні минулого року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна