Голова фракції “СН” Арахамія переконаний, що 5% мітингують “проти Штайнмаєра” за гроші

 

Голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія вважає, що деякі учасники вуличних акцій проти узгодження “формули Штайнмаєра” отримують гроші за участь у цих протестах.

Про це він заявив в інтерв’ю LB.ua.

“Я впевнений, що малій частині людей оплачують участь в акціях, але реальних протестувальників набагато більше. 95% вийшли на Майдан з ідеологічних міркувань, але це не означає, що немає 5%, які отримують гроші”, – сказав Арахамія.

“Можливо, росіяни платять, може – Петро Олексійович або хтось ще”, – висловив думку голова фракції “СН”.

Арахамія розповів, що його “знайомим атошникам пропонували по тисячі гривень за участь у мітингу”.

Згодом у ФБ-коментарях він уточнив, що йдеться про приїзд до Києва ветеранів АТО з Миколаєва.

Нагадаємо, раніше подібну думку – про підкуп учасників мітингів протесту проти “формули Штайнмаєра” – висловлювали голова офісу президента Андрій Богдан і президент Володимир Зеленський.

Представники опозиції, як-то колишній волонтер Юрій Бірюков (партія “Європейська солідарність”), вказує на те, що організаторам мітингів “проти капітуляції” немає сенсу купувати 5% учасників, якщо люди й так виходять на протест.

Як відомо, Давид Арахамія був головою Ради волонтерів при Міністерстві оборони,  співзасновником Асоціації народних волонтерів України та куратором “волонтерського десанту” — групи волонтерів, що почали працювати в Міноборони. Також Арахамія – засновник волонтерської організації “Народний проєкт”, що допомагає українським військовим у зоні АТО/ООС.
До команди Володимира Зеленського приєднався у 2019 році (№4 партійного списку “Слуги народу”). У Верховній Раді ІХ скликання очолив фракцію “СН”.

Як інформувала “Новинарня“, 1 жовтня представник України в ТКГ у Мінську Леонід Кучма погодив так звану “формулу Штайнмайєра” для встановлення “особливого статусу” окупованих РФ територій Донецької і Луганської областей. Україна також домовилася про розведення військ на Донбасі.

У зв’язку з цим у Києві та в інших містах почалася хвиля протестних акцій “Ні капітуляції!”.

Найбільше віче “Ні капітуляції!”, що відбулося на Майдані Незалежності в Києві 6 жовтня, зібрало, за різними оцінками, від 10 до 15 тисяч учасників.

На 14 жовтня в Києві анонсований новий Марш спротиву капітуляції.

“Формулу”, що може реалізувати частину Мінських угод, запропонував 2016 року тодішній міністр закордонних справ Німеччини, на той час голова ОБСЄ Франк-Вальтер Штайнмайєр. Згідно з його пропозиціями, Донбас отримує “особливий статус” (тимчасово набуває чинності закон про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО) в день проведення виборів на окупованих територіях на тимчасовій основі. А після того, як ОБСЄ засвідчить законність таких виборів, закон набуде постійної сили.
При цьому “формула” ніяк не пов’язує це з вирішенням безпекових питань – таких, як виведення чи роззброєння незаконних збройних формувань (російських гібридних сил), відновлення контролю за кордоном тощо, які так само передбачені мінськими домовленостями.

Читайте також:
“Проти капітуляції” протестували в десятках міст України та за кордоном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.