Червоний вогонь Хортиці: артилеристи 55-ї бригади перші отримали берети нового зразка

 

У суботу, 12 жовтня, на острові Хортиця в Запоріжжі відбулася урочиста церемонія вручення беретів нового зразка бійцям 55-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ “Запорізька Січ“.

Це перший артилерійський підрозділ України, який отримує головні убори нового зразка, повідомляє “Радіо Свобода”.

Нові берети артилеристів – червоного кольору, із беретним знаком у вигляді перехрещених гармат та блискавки із хмар (клубів диму).

Під час урочистої церемонні їх отримали три сотні військовослужбовців 55 оабр.

Начальник управління ракетних військ і артилерії – заступник командувач ОК “Схід” Сергій Мусієнко вручив новий берет зокрема командиру бригади Роману Качуру.

Фото: RFE/RL

“Берет кольору вогню символізує жагу до перемоги. Шеврон кольору вогню та диму є шевроном бригади, який теж символізує вогняний дух артилериста, і врешті-решт бажання перемогти у нашій сьогоднішній війні. Яскраво червоний колір притаманний лише артилеристам і символізує вогонь”, – пояснив полковник Мусієнко.

“55-та бригада запроваджує вручення беретів як символу: не просто прийшов і перевдягнувся – берет треба заслужити. Минулого року 55-та окрема бригада визнана кращою артилерійською бригадою Збройних сил України. Таким чином, це перший підрозділ, що отримує берети артилеристів”, – зазначив заступник командувача оперативного командування “Схід”.

Головні убори нового зразка – берети кольору полину – отримали також військовослужбовці підрозділу, що виконує функції охорони 55-ї артбригади.

Під час церемонії військовослужбовці вшанували хвилиною своїх бойових побратимів, що загинули під час війни на Донбасі.

Після урочистостей у Запоріжжі відкрили пам’ятник воїнам 55 омбр, полеглим на Сході України.

Читайте також:
У Запоріжжі сплюндрували зупинку імені Героїв 55-ї бригади

“Невипадково цього дня”. Частини ЗСУ отримали нову символіку. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна