У Росії оголосили в розшук українського бізнесмена Павла Фукса

 

Поліція Москви оголосила в розшук у справі про шахрайство власника “Моссітігрупп” Павла Фукса, який має також великий бізнес в Україні.

Про це 8 жовтня повідомила російська інформагенція ТАСС з посиланням на пресслужбу Таганського суду Москви.

“У провадженні суду перебуває матеріал про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту (заочно) щодо Фукса Павла Яковича, обвинуваченого за ч. 4 ст. 159 КК РФ. Він оголошений у розшук. Судове засідання призначене на 11 жовтня”, – сказала представниця суду.

Деталі кримінальної справи не розкриваються.

Як відомо, у 2017 році Павло Фукс, згідно з рейтингом українського журналу “Фокус”, займав 24-ту позицію в рейтингу 100 найбагатших людей України зі статком 270 мільйонів доларів.
У сферу його інтересів входить девелоперський, банківський бізнес і нафтогазова галузь.

У грудні 2017 року журналісти стали свідками відвідин Фуксом адміністрації президента.

У листопаді 2018 року Росія оголосила про санкції проти 322 громадян України, залучивши до списку і Павла Фукса.

За даними програми “Схеми: корупція в деталях”, Фукс у 2019 році разом із партнерами по компанії “Укрнафтобуріння” був учасником державного конкурсу на залучення приватного партнера для розробки і видобування нафти та газу на найбільшій за площею ділянці “Дельфін” на Чорноморському шельфі, інформує “Радіо Свобода”.

На початку 2018 року повідомлялося, що олігархи Онищенко і Фукс купили в Курченка компанію зі $160 млн. заморожених активів Януковича.

Читайте також:
У Мексиці затримали українського нардепа Іванчука та російського олігарха Фукса, — ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна