У Мексиці затримали українського нардепа Іванчука та російського олігарха Фукса, — ЗМІ

 

У мексиканському аеропорту Канкун у понеділок, 7 січня, затримали громадянина України і громадянина Росії.

Ними виявилися народний депутат України Андрій Іванчук (“Народний фронт”) і російський олігарх Павло Фукс, повідомляє “Обозреватель”.

Як відомо, ім’я Фукса внесено у міжнародний “чорний список”. Зокрема, олігархові через це уже відмовляли у в’їзді в США та Ізраїль.

Видання інформує, що ввечері 7 січня російський олігарх та український нардеп прилетіли в Канкун чартерним літаком. Цього ж дня Фукс був помічений у столиці Естонії — Таллінні.

У момент затримання Фукс та Іванчук перебували в аеропорту з дружинами.

Раніше український нардеп оформив із дружиною фіктивне розлучення. Ймовірно, це зробили, аби не декларувати розкішну нерухомість у Монако, яка оцінюється у 500 млн євро.

Згодом Іванчука відпустили, адже під час затримання він пред’явив дипломатичний паспорт, хоча використовувати його у приватних поїздках парламентарій не має права. Фукс досі очікує на рішення суду.

Вартість чартеру, яким здійснювався переліт, становить 200 тис. євро в один кінець, пише “Обоз”.

Журналісти заявили, що уважно вивчать причетність Іванчука до гучних махінацій Фукса. Зокрема, необґрунтованого подорожчання проїзду в київській підземці, лотерейного бізнесу, газових та нафтових “схем” із Держгеонадрами.

Працівники видання пишуть, що звернулися до Національного агентства запобігання корупції із вимогою з’ясувати, чи задекларував Іванчук свій політ чартером за 200 тис. євро. Аналогічну вимогу висунули і до його попередніх чартерних поїздок.

Читайте також:
Олігархи Онищенко і Фукс купили в Курченка компанію зі $160 млн. заморожених активів Януковича, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна