Стратегія “СН” для реінтеграції Донбасу робитиметься “з коліс”, – Разумков

 

Наприкінці жовтня в Маріуполі відбудеться великий форум, на якому буде представлено ініціативи щодо стратегії повернення окупованих територій, сформовані “з коліс”.

Про це розповів голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі телеканалу ICTV 7 жовтня, передає УНІАН.

За його словами, законопроєкт щодо особливого статусу Донбасу обговорюватиметься публічно – хоча “неможливо буде зустрітися всією країною і провести такі обговорення”, але будуть залучені політики, громадськість, а також іноземні партнери, бо “без них нам важко буде імплементувати ті ідеї, які є сьогодні”.

На думку спікера ВР, для деокупації Донбасу вже втрачено час в багатьох напрямках – економічному, гуманітарному тощо, і тепер “цей процес буде важчим, ніж раніше”.

Дмитро Разумков наголосив, що “протягом всіх років війни ми не побачили сталої стратегії” щодо тимчасово окупованих територій. При цьому”наприкінці жовтня буде великий форум в Маріуполі, де і будуть презентуватися ініціативи, в першу чергу з боку президента держави, з боку Кабінету Міністрів України”.

За словами голови парламенту, робитиметься стратегія “з коліс”.

“Часу на те, щоб прописати стратегію, а вже потім її почати інтегрувати”, – сказав Разумков.

Читайте також:
Яременко: Бойовики, які воювали на боці агресора, можуть залишатися на Донбасі – без зброї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна