Крим чи Донбас: Буданов відповів, що Україні буде важче звільнити і чому

На Донбасі є безперервна лінія постачання, до якої російські військові можуть отримати доступ з будь-якого боку. Через це територію Донбасу буде важче звільнити, ніж Крим.

Про це заявив начальник ГУР Кирило Буданов у інтерв’ю французькому виданню Liberation, передає NV.

“Всі, хто колись володів Кримом, голосно і чітко заявляли, що Крим — це неприступна фортеця, і абсолютно всі втратили її. Так само, як Україна десять років тому”, — відповів начальник розвідки.

Він зазначив, що росіяни все ще мають сухопутний коридор до Криму, адже Кримський міст все ще стоїть, але «жити йому залишилося недовго». Україні необхідно вирішити два стратегічні завдання: відрізати сухопутний коридор та зруйнувати Кримський міст. Буданов сказав, що решта — лише питання часу.

«Півострів буде повернуто. З Донбасом складніше», — додав він.

Крім того, Буданов розповів в інтервʼю Liberation, що у тривалій війні перемагає та сторона, яка має потужнішу економіку та логістику.

Читайте також:
Буданов спрогнозував, коли ЗСУ розірвуть сухопутний коридор у Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна