Зеленський просить Макрона продовжити пошуки моряків із судна Bourbon Rhode

 

Президент України Володимир Зеленський звернувся до президента Французької Республіки Еммануеля Макрона з проханням продовжити рятувально-пошукову операцію щодо шести зниклих громадян України, членів екіпажу судна Bourbon Rhode, що затонуло в Атлантичному океані наприкінці вересня.

Про це повідомляє у понеділок, 7 жовтня, пресслужба глави держави.

Президент України надіслав листа французькому колезі, у якому висловив подяку за зусилля рятувальних служб для порятунку моряків та пошуку тіл загиблих.

“Але залишається невідомою доля шести українців. Звертаюся до Вас, пане Президенте, також і від імені родин громадян України, що стали жертвами цієї трагедії, з проханням продовжити рятувально-пошукову операцію і у разі необхідності вжити додаткових заходів”, – йдеться у зверненні Володимира Зеленського.

Президент України наголосив, що життя кожного українця є для нього найдорожчою цінністю.

Нагадаємо, в Атлантичному океані на відстані близько 1200 морських миль від Мартиніки (заморський департамент Франції) внаслідок шторму зникло судно Bourbon Rhode, на борту якого були українці. Згодом, стало відомо, що судно затонуло.

Читайте також:
На Донбас із Франції прибув гуманітарний вантаж для шпиталів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна