На Донбас із Франції прибув гуманітарний вантаж для шпиталів

 

У Краматорську Донецької області відбулася передача гуманітарного вантажу медичного призначення для пацієнтів військових медичних установ Об’єднаних сил.

Як повідомляє “Новинарня“, по це у вівторок, 17 вересня, розповів начальник відділу медичного забезпечення — начальник медичної служби операції Об’єднаних сил підполковник Вадим Сергієнко.

Благодійну допомогу від Франції буде розподілено між військовими медичними установами, що діють в районі проведення операції Об’єднаних сил.

“Серед майна, яке ми отримали, є чотири десятки багатофункціональних ліжок. Вони на відміну від звичайних, мають характеристики, які забезпечують максимальний комфорт стаціонарним хворим, які обмежені у рухах. Ці пристрої, зокрема, допомагають уникнути погіршення кровообігу, і як наслідок, пролежнів. Варто додати, що ліжка укомплектовані додатковими предметами: бічними перилами, пристосуванням “гусак”, — зазначив підполковник Вадим Сергієнко.

Для пацієнтів військових медичних установ Об’єднаних сил благодійники також передали і холодильники для препаратів, які потребують відповідного температурного режиму зберігання. Крім того, розхідні матеріали: рукавички для огляду пацієнтів, захисні маски, памперси, пеленки, вологовсмоктуючі простирадла тощо.

Варто додати, що допомога міжнародних партнерів дозволить не лише покращити матеріально-технічну лікувальну базу військових медичних установ, а забезпечить більш комфортний рівень лікування пацієнтів — учасників операції Об’єднаних сил та цивільних мешканців.

Як інформувала “Новинарня“, ООН відправила на окупований Донбас понад 15 тонн гумдопомоги.

Читайте також:
Червоний Хрест відправив понад 2 тонни гумдопомоги на окупований Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна