Білорусь звільнила засудженого журналіста Шаройка: він вже в Україні

 

Український журналіст Павло Шаройко, якого в Білорусі засудили до восьми років позбавлення волі за нібито шпигунство, вже перебуває в Україні.

Як повідомляє “Новинарня“, про це на сторінці у соцмережі Twitter написав президент Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня .

“Іще один український в’язень, журналіст Павло Шаройко, засуджений у Білорусі до 8 років, був помилуваний і вже вдома в Україні”, – написав він.

Своєю чергою, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова розмістила на своїй сторінці у Facebook відео зустрічі з українським журналістом.

Нагадаємо, 17 листопада 2017 року стало відомо, що в Мінську КДБ Білорусі затримав власного кореспондента “Українського радіо”, колишнього власного кореспондента агентства УНІАН у Мінську, громадянина України Павла Шаройка.
За словами посла України в Білорусі Ігоря Кизима, Шаройка звинувачували у шпигунстві й утримували в слідчому ізоляторі КДБ Республіки Білорусь.

Як інформувала “Новинарня“, в п’ятницю, 4 жовтня, білорус Юрій Палітика, якого в Україні звинувачують у шпигунстві, вийшов з-під варти під підписку про невиїзд.

26 вересня 2019 року президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий найближчим часом на взаємній основі вирішити питання щодо помилування засудженого в Білорусі за шпигунство українського журналіста Павла Шаройка і обвинуваченого в Україні білоруського громадянина Юрія Палітики.

4 жовтня Лукашенко зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у Житомирі.

Читайте також:
КДБ Білорусі затримало українського журналіста Шаройка
за обвинуваченням у шпигунстві. Він в СІЗО

КДБ Білорусі затримало ще одного українця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна