Підозрюваного в шпигунстві білоруса Палітику звільнили з-під варти

 

Білорус Юрій Палітика, якого в Україні звинувачують у шпигунстві, вийшов з-під варти під підписку про невиїзд.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 4 жовтня, розповів журналістам адвокат Палітики Тарас Горолюк, передає “Радіо Свобода”.

За словами Горолюка, суд у Чернігові відпустив його підзахисного з-під арешту 3 жовтня. Палітика має з’являтися на судові засідання.

Як відомо, 33-річного Юрія Палітику затримали в червні 2017 року під час перетину українсько-білоруського кордону. Його звинуватили в шпигунстві. За версією слідства, Палітика збирав секретну інформацію щодо операцій Збройних сил України проти проросійських бойовиків на Донбасі.

Мати затриманого Ірина Палітика стверджує, що її сина змусили визнати свою провину під тортурами.

Після цього, в жовтні 2017-го, в Білорусі затримали українського журналістка Павла Шаройка за звинуваченням у шпигунстві. Шаройка засудили до восьми років в’язниці.

Як інформувала “Новинарня“, 26 вересня 2019 року президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий найближчим часом на взаємній основі вирішити питання щодо помилування засудженого в Білорусі за шпигунство українського журналіста Павла Шаройка і обвинуваченого в Україні білоруського громадянина Юрія Палітики.

4 жовтня Лукашенко зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у Житомирі.

Читайте також:
КДБ Білорусі затримало українського журналіста Шаройка
за обвинуваченням у шпигунстві. Він в СІЗО

КДБ Білорусі затримало ще одного українця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна