У Калмикії заговорили українською: продовжують протестувати проти ДНРівця Трапезникова

 

У Калмикії продовжують протестувати проти призначення в.о. мером Елісти ексголови “ДНР” Дмитра Трапезникова. Один зі спікерів на акції протесту навіть виступив українською мовою.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідне відео виступу поширюють у соцмережах в четвер, 3 жовтня.

“Бажаю сказати вам, пане Трапезников: ви зневажали українську мову, ви знищували українську мову на Донбасі. Ви приїхали в Елісту, в Калмикію, аби знищувати калмицьку мову?, – запитував один зі спікерів в ході акції протесту.

“У Росії придумали “ДНР”, аби боротися з українізацією України, але вийшов зворотній ефект – українізація Калмикії. В ідіотів завжди так”, – іронізує журналіст Денис Казанський та додає, що калмик говорить українською краще, ніж Азаров та Ківалов.

Як інформувала “Новинарня“, жителі республіки Калмикія негативно сприйняли призначення одного з колишніх “лідерів” “ДНР” Дмитра Трапезникова виконуючим обов’язки мера Елісти. У регіоні тривають масові акції протесту. Люди висловлюють невдоволення в соціальних мережах, записують відеозвернення і скарги до глави Калмикії Бату Хасікова.

26 вересня депутати міста Еліста в Калмикії обрали новим головою адміністрації Дмитра Трапезникова.

Після вбивства 31 серпня 2018 року “глави ДНР” Олександра Захарченка Трапезников став виконуючим обов’язки “глави” самопроголошеної “республіки”, однак уже 7 вересня його змінив Денис Пушилін, який переміг на виборах.

Трапезникову у вересні 2018 року заборонили в’їзд до “ДНР”.

Читайте також:
“Синьйор Помідор” Трапезников не влаштовує старих кандидатів на “главу ДНР”, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна