“Укроборонпром” оптимізує роботу своїх спецекспортерів

 

Державний концерн “Укроборонпром” прагне лібералізувати спецекспорт, оптимізувати і зробити експортну функцію концерну ефективною.

Як повідомляє пресслужба держконцерну, про це заявив генеральний директор “Укроборонпрому” Айварас Абромавичус.

“Ми виступаємо за лібералізацію спецекспорту. Зараз Україна перебуває на переломному етапі: ми все менше продаємо залишки радянської техніки, вдаємося до її ремонту або модернізації, і все більше готові давати на міжнародний ринок власні, новітні розробки”, — зазначив Абромавичус.

Зараз в Україні близько 20 підприємств, що мають спеціальну експортну ліцензію, шість з них — у складі “Укроборонпрому”.

“Наша мета — оптимізувати і зробити експортну функцію “Укроборонпрому” ефективною. На сьогодні ми іноді маємо ситуацію, коли кілька спецекспортерів конкурують за один і той самий ринок збуту. Така внутрішня конкуренція призводить до зниження ціни, тобто Україна втрачає валютну виручку. Кількість наших спецекспортерів буде скорочена”, — додав Айварас Абромавичус.

“Укроборонпром” наказом керівництва скасував зміни до статуту “Укрспецекспорту”, що ставили під загрозу цілісність концерну. Наказом затверджується нова редакція статуту держкомпанії “Укрспецекспорт”, “що усуває всі ризики і визначає компанію юридичною особою публічного права”.

Як інформувала “Новинарня“, “Укроборонпром” перетворюють у холдинг.

Читайте також:
Добудова крейсера “Україна” недоцільна, – Абромавичус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна