У мітингу за звільнення політв’язнів в Москві взяли участь 25 тисяч людей

 

В узгодженому із владою мітингу за звільнення політв’язнів, що відбувся 29 вересня в Москві, брали участь 25,2 тисячі осіб.

Статистику учасників станом на 17-ту годину подала група “Белый счетчик”.

У мітингу на проспекті Академіка Сахарова брали участь зокрема учасники московських протестів, що проходили в липні-серпні, відомі музиканти. Серед інших, виступили Олексій Кортнєв (група “Несчастный случай”), група “Хадн дадн”, політик Олексій Навальний та один з лідерів Лібертаріанської партії (організатор мітингу) Михайло Свєтов.

Наприкінці мітингу його спікери, ведуча радіо “Эхо Москвы” Тетяна Фельгенгауер і головний редактор правозахисного порталу “Медіазона” Сергій Смирнов, закликали всіх писати листи політв’язням і ходити в суди, щоб ті не залишалися одні. “Боріться за них!” – попросили промовці.

Акції опозиції, пікети сьогодні проходили також і в інших містах Росії – Петербурзі, Новосибірську, Калінінграді, Казані.

Як відомо, в ході акцій протесту у Москві 27 липня, 3 і 10 серпня побили та затримали багатьох протестувальників. Проти деяких були порушені кримінальні справи й оперативно присуджені реальні терміни ув’язнення.

Читайте також:
Масові затримання мітингувальників у Москві: ЄС видав заяву

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна