Зеленський переговорив із Лавровим: Якщо ви готові, то давайте закінчимо війну?

 

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку підійшов до президента України Володимира Зеленського і коротко переговорив із ним.

Про це Зеленський розповів на пресконференції після перемовин із президентом США Дональдом Трампом.

“Пан Лавров підійшов до мене, сказав, що хоче познайомитись і сказав: “Ми дуже хочемо щоби закінчилась війна на Донбасі”. Привітав з обміном.  Тобто була дуже коротка ця розмова, ми в черзі стояли”, – повідомив Зеленський журналістам.

“Я сказав: “Так, будь ласка, наша сторона, ми робимо все, це наша країна, це наша земля. Якщо ви готові, то давайте закінчимо війну? Віддамо нам наші території, обміняємо людей”.
Я сказав: “Я хочу припинити війну на Донбасі. Я хочу зупинити вбивство наших людей, наших військових, наших громадян”, – переповів президент України.

Читайте також:
Трамп після зустрічі з Зеленським: закликав допомагати Україні і вказав на Путіна

Як повідомляє “Новинарня“, президент Зеленський 23–26 вересня перебуватє з робочим візитом у США, де бере участь у 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН. У плані – виступ із промовою під час загальних дебатів сесії ГА ООН, участь у саміті щодо Цілей сталого розвитку.
Крім того, у Нью-Йорку глава держави провів низку двосторонніх зустрічей з лідерами іноземних країн, зокрема з президентом США Дональдом Трампом, із канцлером ФРН Ангелою Меркель та ін.

Читайте також:
Зеленський на зустрічі з діаспорою у США: Ви – наші найкращі дипломати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна