Зеленський і Меркель обговорили підготовку до “нормандського” саміту

 

Президент Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Ангела Меркель 24 вересня провели перемовини у Нью-Йорку на полях 74-ї сесії Генасамблеї ООН.

Розмова стосувалася насамперед стану підготовки до зустрічі лідерів у “нормандському форматі”, інформує пресслужба офісу президента України.

Зеленський проінформував Меркель про ситуацію на Донбасі та зусилля української сторони у відновленні мосту в Станиці Луганській.

Канцлер Німеччини підкреслила незмінність підтримки України зі свого боку задля встановлення миру на Сході та наголосила на важливості ретельної підготовки до “нормандської” зустрічі.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Володимир Зеленський 23–26 вересня перебуватє з робочим візитом у США, де бере участь у 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН. У плані – виступ із промовою під час загальних дебатів сесії ГА ООН, участь у саміті щодо Цілей сталого розвитку.
Крім того, у Нью-Йорку глава держави має провести низку двосторонніх зустрічей з лідерами іноземних країн, зокрема з президентом США Дональдом Трампом.

Зокрема, Зеленський зустрівся зі Столтенбергом: говорили про НАТО, українські реформи, флот і корупцію.

Раніше новий президент України ініціював зустрічі у нормандському форматі (Україна – Німеччина – Франція – Росія) для розв’язання проблем Донбасу у липні, згодом – у вересні.

Читайте також:
Зеленський на зустрічі з діаспорою у США: Ви – наші найкращі дипломати

Зеленський в ООН: Сталий розвиток неможливий під звуки пострілів і вибухів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна