Зеленський і Трамп зустрінуться у Нью-Йорку наступного тижня

 

Перша зустріч президента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського відбудеться на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 19 вересня, йдеться на сайті Білого дому.

Напередодні Зеленський телефоном спілкувався із віцепрезидентом США Майком Пенсом.

“Віце-президент сьогодні телефоном спілкувався із президентом України Володимиром Зеленським у продовження продуктивної зустрічі 1 вересня у Варшаві та обговорив майбутню зустріч президента Трампа з президентом Зеленським на наступному тижні на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Віце-президент підтвердив непохитне зобов’язання США щодо суверенітету та територіальної цілісності України. Віце-президент позитивно оцінив адміністрацію президента Зеленського за його сміливі дії щодо боротьби з корупцією за допомогою законодавчих реформ та запропонував повну підтримку США в цих зусиллях”, — йдеться у повідомленні Білого дому.

Так, вчора пізно увечері на сайті глави української держави також з’явилося повідомлення про те, що Зеленський мав телефонну розмову із Пенсом.

“Зеленський підкреслив важливе значення підтримки, яку надають Сполучені Штати для зміцнення обороноздатності України та реформування національного сектору безпеки й оборони. Сторони констатували плідний розвиток українсько-американської співпраці у сфері енергетики та висловилися за її подальше активне розширення. Було також підкреслено обопільне задоволення високим рівнем політичного діалогу між Україною та США на найвищому рівні”, – інформують у пресслужбі ОП.

Як інформувала “Новинарня“, президент Зеленський заявив, що має декілька ідей, як повернути Кримський півострів, втім, він зазначив, що це питання буде обговорювати з президентом США.

Читайте також:
Держдеп США схвалив надання Україні коштів на оборону, затриманих Трампом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.