Держдеп США схвалив надання Україні коштів на оборону, затриманих Трампом

 

Державний департамент США cхвалив надання 141,5 млн доларів безпекової допомоги для України, а також ще 250 млн доларів від Пентагону, які затримала адміністрація президента Дональда Трампа в серпні.

У перший пакет допомоги входять, зокрема, кошти на снайперські гвинтівки та гранатомети, передає Defense News у червер, 12 серпня.

Помічник держсекретаря США з військово-політичних питань Кларк Купер заявив, що про рішення щодо фінансування повідомили Конгресу напередодні ввечері в середу. Ці кошти можуть бути надані через 15 днів після повідомлення, якщо не буде заперечень із Капітолійського пагорба.

“Державний департамент оцінив подальші можливості щодо іноземного військового фінансування та додаткові можливості на рахунках Протидії російській агресії. Ми також надаємо підтримку зі знищення та зменшення конвенційного озброєння, зберігання зброї. Тож існує ціла низка допомоги з безпеки, яку ми окреслили та визначили для України”, – сказав Купер.

Через годину, під час слухання комітету з питань бюджету Сенату, сенатор Ліндсі Грем вказав, що фінансування України з боку Міністерства оборони США може бути продовжено. За його словами, Україна “отримає гроші”.

Нагадаємо, наприкінці серпня стало відомо, що президент США Дональд Трамп доручив переглянути програму безпекової підтримки в Україні, провівши додаткову перевірку витрати коштів. Затримка зумовила критику з боку Конгресу.
Перевірку було проведено, і рішення Пентагону було позитивне для Києва.

Газета Washington Post писала, що адміністрація Трампа призупиняла допомогу, щоб здійснити тиск на президента України Володимира Зеленського для відновлення корупційного розслідування стосовно колишнього віцепрезидента США Джо Байдена, який є конкурентом Трампа на виборах президента США 2020 року.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна