США можуть переглянути надання Україні військової допомоги, – ЗМІ

 

Президент США Дональд Трамп доручив своїй команді з національної безпеки переглянути програму фінансування системи безпеки в Україні.

Про це пише видання Politico з посиланням на високопоставленого чиновника в адміністрації Трампа.

За його словами, програму, також відому під назвою “Ініціатива сприяння безпеці в Україні”, переглянуть для того, щоби переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів.

Йдеться про 250 млн доларів, які США планували виділити Україні у 2019 році для вирішення питань безпеки.

Автор матеріалу зауважує, що таке рішення американський президент ухвалив після саміту G7, на якому він всіляко “применшував військове вторгнення Москви в Україну” і наполягав на поверненні Росії в G7.

За словами джерела, Трамп хоче гарантій того, що інші країни “платять свою справедливу частку”. Міністр оборони Марк Еспер і радник з національної безпеки Джон Болтон входять в число офіційних осіб, які теж хочуть перегляду програми фінансування.

Отже, поки гроші перебувають на перегляді, вони не можуть бути виплачені, а це означає, що виділення коштів Україні призупиниться.

“Нам відомо про те, що (офіс з питань управління та бюджету) Затримує фінансування Ініціативи зі сприяння безпеці України”, – заявив представник комітету з асигнувань Палати представників Еван Холландер.

“У нас є серйозні побоювання, що ці важливі кошти можуть бути заморожені, і ми негайно запитуємо адміністрацію, чому вони затримують ці фінанси”, – додав він.

Видання зазначає, що перегляд фінансування безпеки України відбувається на тлі внутрішніх дебатів у США про скорочення чи зупинку мільярдів доларів допомоги іншим державам.

Нагадаємо, що загальний розмір військової допомоги Україні, яку надали США, становить 70% від усієї військової допомоги, яку отримала Україна.

Як повідомляла “Новинарня“,  президент США Дональд Трамп посварився зі своїми колегами з “Великої сімки” на саміті в Біарріці, наполягаючи на поверненні Росії в G7.

Читайте також:
Помпео працюватиме над поверненням Росії в G7

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна