Військова допомога США Україні триватиме: Пентагон уже провів перевірку

 

Міністерство оборони США вже провело перевірку програми військової допомоги Україні, яку раніше ініціювала адміністрація президента Трампа, і дійшло висновку, що допомога повинна продовжуватися.

Про це джерела в Пентагоні 29 серпня повідомили американському виданню Politico.

“Пентагон завершив перевірку військової допомоги Україні, яку наказав провести Білий дім, та дійшов висновку, що допомога має продовжуватися”, – цитує видання високопоставленого чиновника оборонного відомства США.

Видання нагадує, що Конгрес США затвердив обсяг фінансування ініціативи безпекової допомоги Україні на 2019 рік в обсязі $250 млн, а президент США Дональд Трамп раніше схвалив продаж Українській державі летального озброєння, включно з ПТРК Javelin.

Водночас стало відомо, що днями офіс бюджету та менеджменту президента США відкладав виділення коштів та просив міністра оборони США Марка Еспера і радника президента США з національної безпеки Джона Болтона перевірити, чи відповідає програма міркуванням найкращого захисту інтересів США.
Така перевірка могла заморозити можливість витрачання коштів, термін якого збігає 30 вересня.

“Цей крок негайно викликав гнів законодавців в обох партіях, з точки зору яких ця програма критично необхідна для стримування російської військової агресії”, – повідомляє видання.

Нині ж Пентагон, за свідченням журналістів, погоджується з тезою доцільності програми.

“Департамент перевірив пакет іноземної допомоги і підтримує її“, – цитує Politico неназваного високопоставленого чиновника Міноборони США.

Посадовець також повідомив, що результати перевірки вже направлені у Білий дім.

Читайте також:
Трамп скасував поїздку до Варшаву, де мав зустрітися з Зеленським, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна