Зеленський на зустрічі з діаспорою у США: Ви – наші найкращі дипломати

 

Президент Володимир Зеленський в рамках візиту до США 23 вересня зустрівся у Нью-Йорку з представниками української громади і Українському інституті Америки.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зеленський подякував діаспорі за підтримку України.

“Ви – наші найкращі дипломати, ви справді наші лобісти. Ви захищаєте наш суверенітет, територіальну цілісність тут, у США, та в усьому світі. Ми вам дуже вдячні”, – наголосив Володимир Зеленський.

Також він поділився з представниками діаспори своїми планами відновлення територіальної цілісності України.

“Президент був дуже відкритий з нами. Він людина, яка має страшний тягар на своїх плечах у нинішній ситуації. Але він відверто пояснив нам деякі свої плани, зокрема щодо Донбасу, Криму”, – розповів президент Українського конгресового комітету Америки Андрій Футей.

За словами глави УККА, громада з приємністю відзначила той факт, що Володимир Зеленський приїхав на зустріч із діаспорою найперше, одразу з літака.

“Він нас запевнив, що його шлях полягає у подальшому захисті української ідентичності, української територіальної цілісності, поверненні всіх наших територій, вигнанні ворога, який окупував Україну”, – підкреслив Футей, якого цитує “Укрінформ“.

За його словами, президент також розповів про своє бачення ролі американської діаспори, зокрема, у спілкуванні з американською владою стосовно подальшого розвитку України.

“Звісно, кожен хотів би чути більше. Але треба розуміти, що йдуть переговори. Страшні переговори. З нашими союзниками – з Америкою, Канадою, Францією, Німеччиною. І навіть якби Президент хотів сказати всі деталі, зараз цього не можна робити”, – пояснив він.

Очільник УККА зазначив, що українці США щиро бажають президентові вдалих зустрічей у Нью-Йорку. Він також розповів, що громада поділяє занепокоєння з приводу скандалу у внутрішній політиці США, пов’язаного з Україною.

За словами Андрія Футея, Володимир Зеленський пояснив, що очікує від зустрічі з президентом США, насамперед, відкритості.

“Президент чітко сказав, що він хоче почути від Трампа – який його план щодо України”, – розповів Футей.

У такий “неприємний час”, коли Україна опинилася в епіцентрі політичного протистояння двох американських партій, “головне, щоб ми тримали лінію, щоб надалі й республіканці, і демократи підтримували Україну, – так, як це завжди відбувалося досі”.

Читайте також:
Зеленський у Польщі не зустрінеться з діаспорою, але обіцяє посаду радника

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна