Тріумф серіалу “Чорнобиль” на церемонії “Еммі-2019”: хто відзначений, хто програв. ВІДЕО

 

Телесеріал “Чорнобиль” компанії НВО здобув три престижні премії на 71-й церемонії вручення нагород у галузі телебачення “Еммі”. Він став другим серіалом за кількістю відзнак “Еммі-2019”.

Як інформує Hollywood Reporter, “Чорнобиль” був визнаний кращим міні-серіалом року. Також “Еммі” отримали шведський режисер Юхан Ренк і американський сценарист Крейг Мейзін – за найкращу режисуру і найкращий сценарій серед міні-серіалів.

У номінації “Найкращий міні-серіал” “Чорнобиль” обійшов такі проєкти, як Escape at Dannemora (Showtime), Fosse/Verdon (FX), Sharp Objects (HBO), When They See Us (Netflix).

Приймаючи нагороду, Крейг Мейзін присвятив її жертвам катастрофи на Чорнобильській АЕС. Він особливо відзначив режисера Юхана Ренка. “Ви не могли знайти кращого режисера чи письменника”, – сказав Мейзін. Також сценарист подякував за “неймовірний акторський склад на чолі з Джаредом Харрісом” та команду, яка взяла участь у “розповіді цієї історії”.

Також Мейзін відповів на запитання про те, чи буде другий сезон “Чорнобиля”.

“Ми цього робити не будемо. Ми вчасно розповіли історію. І ми це зробили досить добре”, – сказав він журналістам. “І саме час почати поговорити про інші місця та інші часи, але ці речі найголовніші для мене”, – додав сценарист.

Варто зазначити, що у своїй номінації Крейг Мейзін обійшов авторів серіалів Escape at Dannemora; Fosse/Verdon; A Very English Scandal; When They See Us. Ті самі суперники були в Юхана Ранка.

Варто зазначити, що на 71st Primetime Emmy Awards серіал “Чорнобиль” мав шість номінацій. У трьох акторських номінаціях йому виграти не вдалося.

Найбільше номінацій – 14 – мала “Гра престолів”, однак здобула лише дві премії (драматичний серіал і актор другого плану в драматичному серіалі – Пітер Дінклейдж).

А найуспішнішим став серіал Fleabag (“Нічліжка”) – чотири премії з шести номінацій, зокрема “Найкращий комедійний серіал”).

Нагадаємо, міні-серіал “Чорнобиль” американської компанії HBO розповідає про Чорнобильську катастрофу 1986 року в Україні та сусідніх республіках СРСР. Він складається з п’яти серій, що вийшли в ефір у травні-червні 2019 року.
У команді, яка створювала серіал, зазначали, що вибух — “найменш цікаве з того, що сталося”, бо “Чорнобиль” — “не фільм-катастрофа, а людська історія”.

Режисером драматичного серіалу виступив швед Юхан Ренк, який раніше знімав деякі серії Breaking Bad (“Пуститися берега”) та один епізод “Ходячих мерців”.

“Чорнобиль” – серіал художній, але він показує постаті й дії конкретних керівників, реальних історичних персонажів під час ліквідації аварії на ЧАЕС.
При цьому серіал є гострою критикою на адресу лідерів Радянської держави і партії періоду Чорнобильської катастрофи. Через це про нього негативно відгукуються прибічники СРСР.

Знімали серіал у Литві та Києві. У ролі ЧАЕС була Інгалінська атомна електростанція, роль Прип’яті “грав” спальний район Вільнюса

Як повідомляла “Новинарня“, телесеріал “Чорнобиль” виявився найретинговішим серіалом в історії за версією авторитетного порталу IMDb.
Після завершення показу всіх п’яти серій 4 червня Chernobyl мав на IMDb рейтинг 9,7 бала з 10. А остання серія – “Вічна пам’ять” – узагалі отримала оцінку 9,9.

Прем’єра серіалу “Чорнобиль” на “1+1” стала найкращою програмою червня за авдиторіями 18-54 (Україна) і 18-54 (50 тис.+) серед усіх телеканалів України.
Однак згодом “Чорнобиль” на “плюсах” поступився “Сватам”.

Читайте також:
За лаштунками “Чорнобиля”: український військовий льотчик відкрив закулісся зйомок рейтингового серіалу

Після серіалу “Чорнобиль” Зеленський присвоїв звання Героїв України трьом “водолазам”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна