Повтор “Сватів” на каналі “1+1” зібрав більшу авдиторію, ніж серіал “Чорнобиль”

 

Повтор 6-го сезону серіалу “Свати” студії “Квартал 95”, дозволеного до показу за рішенням суду, зібрав на каналі “1+1” більшу авдиторію, ніж американський серіал “Чорнобиль”.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив сайт “Телекритика”, що входить до холдингу “1+1”.

“Найгучнішою прем’єрою минулого тижня, безперечно, став повтор 6-го сезону серіалу «Свати» , який вперше вийшов на екрани країни ще в 2012 році. Недарма кажуть, що скандали і «чорний» піар лише приманюють увагу авдиторії – за цифрами повтор «Сватів» приніс «Плюсам» більшу частку, ніж, наприклад, прем’єра серіалу «Чорнобиль»”, – ідеться в тижневому огляді “Телекритики”.

Зазначається, що перша серія “Сватів” у понеділок, 1 липня, о 20:50, принесла каналу рейтинги 16% серед вікової категорії 18-54 років і 15,1% – серед 18-54 (у містах із населенням більше 50 тисяч).
Друга серія о 21:40 “вже замахнулася на рекорд”, зібравши 22,7% і 20,8% відповідно.

“У вівторок частка проекту не знизилася: 17% по 18-54 і 14,8% по 18-54 (50k), друга серія – 19,4% і 19,5% відповідно. Такі ж показники очікували серіал і в середу. Максимальна частка проекту склала 19,9% по авдиторії 18-54 о 21:50. І лише до четверга середнє охоплення авдиторії впало до 17%”, – розповіли в холдингу “1+1”.

Раніше там повідомляли, що прем’єра серіалу “Чорнобиль” на “1+1” стала найкращою програмою червня за авдиторіями 18-54 (Україна) і 18-54 (50 тис.+) серед усіх телеканалів України.

Так, другий епізод американського серіалу на телеканалі “1+1” зібрав авдиторію 20,8% у ніші 18-54 років (Україна) та 20,9% – 18-54 (міста 50 тис.+).

Як відомо, російськомовний серіал “Свати” виробництва “Студія “Квартал 95” був тривалий час заборонений до прокату в Україні через антиукраїнську позицію і незаконні візити в окупований Крим одного з головних акторів, росіянина Федора Добронравова, який був персоною нон-ґрата в Україні.
Але після президентських виборів 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною заборону на в’їзд в Україну актора Добронравова та анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів за його участі, зокрема серіалу “Свати”.
Надалі колегія суддів Шостого апеляційного адмінсуду відхилила апеляцію Служби безпеки України та Держкіно щодо “Сватів”.

Уже після цього експертна комісія при Держкіно проголосувала за відмову у видачі каналу “1+1” повторного прокатного посвідчення на другий сезон серіалу “Свати”.

У комедійному серіалі “Свати” подекуди фігурує російська символіка, ознаки російських силовиків тощо.

Читайте також:
Акторам серіалу “Свати” заборонили на три роки в’їзд в Україну через відвідування Криму

Після серіалу “Чорнобиль” Зеленський
присвоїв звання Героїв України трьом “водолазам”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна