Федір Добронравов із серіалу “Свати” отримав бан СБУ на в’їзд в Україну

 

Служба безпеки України заборонила в’їзд терміном на три роки громадянину РФ, акторові Федору Добронравову, який знімається зокрема і в українських серіалах.

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у відеозверненні, опублікованому на YouTube-каналі спецслужби.

Співробітники спецслужби задокументували, що росіянин неодноразово дозволяв собі антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема підтримував анексію Криму Росією.

“Правоохоронці також зафіксували численні відвідування Добронравовим тимчасово анексованого півострова з порушенням порядку, встановленого Законом України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Крім того, Гітлянська порадила організаторам гастролей репера Басти “терміново звернутися до Служби безпеки України, оскільки ніхто не скасовував заборони на в’їзд цьому громадянину”.
Його концерт запланований у Києві на 1 грудня.

Водночас у заяві прес-служби на ФБ-сторінці сказано, що СБУ й надалі проводитиме системну роботу із заборони в’їзду в Україну іноземцям, які підтримують російську агресію, заперечують державний суверенітет і територіальну цілісність України або здійснюють іншу діяльність, що суперечить національним інтересам нашої держави.

“Служба, у межах діючого законодавства, готова реагувати на кожне звернення громадян, посадовців чи організацій щодо таких фактів”, – наголосили в СБУ.

Також у відомстві звернули увага громадськості, що, згідно з компетенцію, порушення, пов’язані з незаконним перетином кордону України, розглядаються виключно Державною прикордонною службою, яка і приймає відповідні рішення.

Читайте також:
В Україну не пустили репера Коржа,
зате можуть скасувати заборону на в’їзд Басти, – волонтер

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна