Блокада вугілля РФ на Львівщині: затриманих відпустили, на Семенченка – протокол

 

Усіх затриманих учасників блокування російського вугілля на залізниці у Львівській області звільнили, постраждалим надали медичну допомогу.

Про це в суботу, 21 вересня, повідомив “Штаб блокади торгівлі з окупантами”.

На одного з затриманих учасників акції, колишнього командира батальйону “Донбас” Семена Семенченка, складено протокол про адміністративне правопорушення.

“Всіх затриманих вдалося витягнути з поліції. Мене теж відпустили. Склали протокол адміністративного правопорушення. Чекаю призначення суду в Червонограді. Постраждалим надана медична допомога”, – написав Семенченко в соцмережі.

“І найголовніше: прорвати блокаду ні спецназу, ні поліції, ні “тітушні” – НЕ ВДАЛОСЯ. Збіглося місцеве населення – відстояли. Дякую всім, хто допомагав, робив репости, хвилювався і шукав адвокатів. Ті, хто вже виїхав до нас з інших міст – приїжджайте. Це тільки початок. Продовжуємо боротьбу. Ні кроку назад. Слава Україні!” – додав колишній нардеп.

За словами Семенченка, блокада триває “вже 21 день, і її підтримали 4 обласні ради”.

Голова управління поліції Львівщини Василь Віконський у свою чергу зазначив: “Враховуючи, що питання переросло у політичну площину, звертаюся до місцевої влади та керівництва вугільного підприємства негайно вирішити свої спірні питання. Поліція розблокувала шляхи, тепер ви маєте знайти вирішення проблеми. Запрошені до поліції громадяни будуть встановлені, порушники оштрафовані, і всіх їх відпустять”.

Фото: Штаб блокади торгівлі з окупантами

Як інформувала “Новинарня“, 21 вересня в поліцію Львівщини надійшла заява про те, що у селі Сілець, на залізничній колії станції “Соснівка”, невідомі здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим завдають суттєвої фінансової шкоди підприємству.
Між спецпідрозділами поліції і блокувальниками сталися сутички, активісти чинили фізичний спротив.
У “Штабі блокади торгівлі з окупантами” заявили, що поліція силою розігнала учасників блокади вагонів із вугіллям та затримала 28 осіб. Серед затриманих був і екскомандир батальйону “Донбас” Семен Семенченко.
За даними поліції, учасники акції завдали тілесних ушкоджень 8 правоохоронцям.
Відповідно до заяв “Штабу…”, таким вином активісти перешкоджають купівлі вугілля з Росії.

Нагадаємо, громадська блокада “торгівлі на крові”, яку провадив штаб на чолі з Семеном Семенченком узимку 2017 року на Донбасі, призвела до блокування торгівлі з ОРДЛО на державному рівні на до “націоналізації” бойовиками “ДНР/ЛНР” українських підприємств в ОРДЛО.

Читайте також:
“Блокада торгівлі з ОРДЛО” знищила Україну на Донбасі, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна