В ОРДО заборонено Фонд Ахметова. Олігарх також втратив підприємства ДТЕК

 

Сепаратисти Донеччини заявили про заборону діяльності в ОРДО благодійного фонду Ріната Ахметова “Допоможемо”. Про це заявив ватажок угруповання “ДНР” Олександр Захарченко на прес-конференції в Донецьку 14 березня, передають онлайн-ресурси бойовиків.

“Фонд Ріната Ахметова “Допоможемо” в Донецькій народній республіці заборонено”, – сказав Захарченко.

За його словами, жителі окупованих районів Донецької області будуть натомість отримувати “гуманітарне сприяння по лінії МНС Російської Федерації”.

Раніше, 2 березня, повідомлялося, що так звана влада “ДНР” виявила “грубі порушення умов” зберігання гумдопомоги фонду “Допоможемо” і в терміновому порядку почали інвентаризацію складів.

У гуманітарному штабі “Допоможемо” Фонду Ріната Ахметова повідомляють, що станом на 15 березня гумштаб працював 952 днів, відтоді видано 11 696 860 продуктових наборів.

Нагадаємо, 1 березня сепаратисти “ДНР” і “ЛНР” оголосили про “націоналізацію” підприємств української юрисдикції на території ОРДЛО. Цей крок підтримали в Кремлі. Серед інших, захоплено підприємства Ріната Ахметова, зокрема шахти, стадіон “Донбас-арена” й базу ФК “Шахтар”. Ще напередодні було заблоковано роботу гуманітарного штабу Ахметова.

На базі донецької філії “Укртелекому”, що належить структурам Ахметова, сепаратисти створили так зване ДП “Комтел” і 13 березня відновили в ОРДО фіксований телефонний зв’язок, відключений 1 березня.

15 березня прес-служба енергохолдингу Ахметова ДТЕК повідомила про втрату управління над усіма підприємствами, розташованими на тимчасово неконтрольованій території Донецької та Луганської областей – ПАТ ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу, ТОВ Моспинське НВП, ПАТ ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля, ТОВ ДТЕК Східенерго (ВП Зуївська ТЕС), ПАТ ДТЕК Донецькобленерго, ТОВ Техремпоставка, ТОВ ДТЕК Свердловантрацит, ТОВ ДТЕК Ровенькиантрацит, ТОВ Електроналадка, ТОВ ДТЕК Високовольтні мережі і ТОВ ДТЕК Сервіс.
“Ніякі форми тиску не змусять ДТЕК змінити юрисдикцію своїх активів”, – відзначили при цьому в ДТЕК, заявивши про звернення в правоохоронні органи України, ДФС тощо.

Читайте також:
Ахметов оновив вміст гумдопомоги для Донбасу. СТАТИСТИКА

Водії з колони Ахметова везли бойовикам “ДНР” швейцарські рації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна