Блокувальники “торгівлі на крові” влаштували третій редут – “імені 16-го батальйону”

 

Учасники торговельної блокади Донбасу перекрили залізницю на напрямку Ясинувата-Костянтинівка на ділянці поблизу станції Фенольна. Про це 11 січня повідомляє “Штаб блокади Донбасу” у “Фейсбуці”.

“Для уникнення можливих маніпуляцій штаб офіційно заявляє, що не планує блокувати залізничні склади, які йдуть через станцію Фенольна, заводів державних шахт та інших підприємств, що знаходяться на підконтрольній Україні території. А також електропоїзд від станції Фенольна до Костянтинівки буде мати вільний шлях до місця свого призначення”, – зазначено в дописі.

Згідно з повідомленнями активістів, уночі вони зупинили локомотив із 60 вагонами та облаштовують блокпост.

“Сьогодні вранці було зафіксовано три вантажні ешелони на станції Фенольна, що знаходиться на шляху між Костянтинівкою та Ясинуватою. Два потяги із вугіллям та каменем гранітним різної фракції зі сторони Ясинуватої прямують на підконтрольну Україні територію. Натомість ешелон із цистерн із маркуванням Львівської укрзаліниці прямують у сторону ОРДЛО”, – сказано в повідомленні.

Це вже третій “редут” на залізницях, що сполучають підконтрольні Україні території Донбасу з ОРДЛО.

“Назва редуту дісталась на честь 16-го добровольчого батальйону 58-ї бригади, бійці якого вирішили підтримати блокаду та виступили проти торгівлі з окупантом у той час, коли йде війна!” – повідомили в “Штабі…”

“Дізнавшись про те, що хлопці прибули на місце блокади на редут “Запоріжжя”, командування [ЗСУ] терміново відкликало хлопців з відпусток, які вони взяли аби вирушити на блокаду. У “покарання” їх відрядили в Авдіївку. Але хлопці, навпаки, раді своєму відрядженню, оскільки дуже довго добивались, щоб їх відправили на передок.
Тож, якщо ви – доброволець і ваш підрозділ не відправляють на передову – вирушайте підтримати блокаду “торгівлі на крові”! Гарантовано отримаєте можливість від командування відрядитися на передову!” – жартома зазначили в “Штабі блокади…”

Читайте також:
Генштаб вживає заходів, аби усунути чинних військових АТО
від “блокади торгівлі на крові”

Як повідомляла “Новинарня“, 25 січня активісти й ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте із закликами про припинення “торгівлі на крові” із незаконними збройними формуваннями та звільнення українських заручників з полону “ДНР/ЛНР”.
Вони заявили, що блокують рух через лінію розмежування 800 вагонів щодня.

Серед учасників блокади – нардепи Семен Семенченко, Павло Костенко, Тарас Пастух, Володимир Парасюк, екс-начштабу батальйону “Айдар” Валентин Лихоліт (Батя), чию справу розслідує ГПУ.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці.
Але організатори блокади заявили про намір її розширити й 30 січня підірвали колію.

Служба безпеки України в офіційній заяві засудила “популістські” дії політиків, які організували блокування руху залізничного транспорту з окремих районів Донбасу, та відкинула звинувачення в кришуванні торгівлі з окупантами.

Володимир Гройсман заявив, що отриманню вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі на даний момент немає альтернативи.

2 лютого блокувальники встановили новий “редут” – “Запоріжжя” – на залізничному переїзді в Бахмуті Донецької області.

Голова облВЦА Павло Жебрівський почав домовлятися про розблокування дільниці, але безрезультатно.
Активісти спростували заяву керівника ГУ Нацполіції в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна від 7 лютого про те, ніби залізниця в районі Бахмута розблокована.
Перед тим сталися сутички на дорозі біля міста Часів Яр із побиттям деяких учасників блокади спецпідрозділом поліції.

8 лютого до учасників блокади в Бахмуті приєдналися військовослужбовці 58-ї бригади ЗСУ, які взяли відпустку, однак наступного дня їх відкликали з відпусток у частину й спрямували в підрозділи до лінії фронту.

Читайте також:
МінТОТ залучив до протидії залізничній блокаді Донбасу інших ветеранів АТО

Блокпост залізничної блокади біля Бахмута переносять ближче до лінії фронту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна