Сутички на блокаді вугілля з РФ на Львівщині: затримані 28 активістів разом із Семенченком. ВІДЕО

 

На залізничній станції “Соснівка” в селі Сілець Сокальського району Львівської області сталися сутички правоохоронців з активістами – учасників блокади вагонів із російським вугіллям. Поліція затримала 28 блокувальників, серед них – колишній народний депутат, екскомандир батальйону “Донбас” Семен Семенченко.

Про це в суботу, 21 вересня, повідомили “Штаб блокади торгівлі з окупантами” та ГУ Нацполіції Львівщини.

“Сьогодні близько 12:00 спецпризначенці поліції, застосувавши силу, почали відтискати учасників блокади у Соснівці Львівської області від місця блокування вагонів із російським вугіллям. Зрештою, поліція без жодних попереджень почала заарештовувати ветеранів АТО та місцевих шахтарів”, – ідеться в повідомленні штабу “блокувальників” у фейсбуці.

“На законні вимоги  правоохоронців блокувальники не реагували. Поліція змушена була застосувати заходи поліцейського примусу, оскільки вони чинили фізичний спротив.
Правоохоронці затримали 28 правопорушників, їх доставлено до відділку поліції, встановлюються їхні особисті дані”, – зазначили в поліції.

Тим часом у “Штабі блокади” зазанчили, що спроби розігнати блокаду відбувались увесь час із початку блокування – протягом трьох тижнів.

Силова акція з розгону відбулася 21 вересня.

“…Поліція силою розігнала та заарештувала ветеранів і шахтарів, які блокували російське вугілля у Львівській області… Серед затриманих і перший командир батальйону “Донбас” Семен Семенченко”, – сказано в повідомленні “Штабу блокади”.

Перед цим в ГУ НП Львівщини заявили, що на залізничній колії станції “Соснівка” невідомі особи блокують вагони, завантажені вугіллям. Поліція попередила про застосування заходів примусу.

У поліції зазначили, що під час заходів з розблокування руху активісти завдали тілесних ушкоджень вісьмом правоохоронцям. Одного з них, 38-річного старшого сержанта поліції, доставили у лікарню.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) КК України. Санкція статті передбачає від двох до п’яти років позбавлення волі.

На місці події працюють підрозділи поліції області на чолі з її начальником Василем Віконським.

Про блокування російських вагонів із вугіллям напередодні повідомляв Семен Семенченко:

Нагадаємо, громадська блокада “торгівлі на крові”, яку провадив штаб на чолі з Семеном Семенченком узимку 2017 року на Донбасі, призвела до блокування торгівлі з ОРДЛО на державному рівні на до “націоналізації” бойовиками “ДНР/ЛНР” українських підприємств в ОРДЛО.

Читайте також:
“Блокада торгівлі з ОРДЛО” знищила Україну на Донбасі, – Порошенко

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна