Голова “Укроборонпрому” Абромавичус призначив собі заступників

 

Заступником гендиректора держконцерну “Укроборонпром” з питань трансформацій став керуючий партнер рекрутингової компанії Odgers Berndtson Ukraine Роман Бондар, закупівлями займатиметься Надія Бігун з ProZorro, фінансово-економічним блоком керуватиме Сергій Іванюта, який працював у НБУ та “Укргазвидобування”, а Олег Яковенко з досвідом роботи в Мінекономрозвитку очолить проектний офіс держконцерну.

Відповідні накази про призначення гендиректор Айварас Абромавичус підписав у четвер, 19 вересня, повідомляє пресслужба “Укроборонпрому”.

Згідно з документами, Бондар очолить так званий Центр трансформацій, розпочне управління ефективністю і запровадить міжнародні стандарти корпоративного управління в держконцерні.

“Наше завдання за найкоротший термін провести перетворення громіздкої структури в інноваційну, гнучку та сучасну компанію”, — наведено його слова в релізі.

Бігун, яка після посади заступника директора ДП “Прозорро” курирувала також централізацію закупівель “Укрпошти” і працювала заступником директора ДП “Медичні закупівлі України”, впроваджуватиме прозорі процедури і політику закупівель та підвищуватиме їхню ефективність за рахунок централізації потреб підприємств і впровадження категорійних стратегій. Сьогодні лише 8 зі 138 підприємств, що входять до складу “Укроборонпрому”, здійснюють закупівлі через ProZorro, йдеться в повідомленні.

“Окремим фокусом роботи Бігун стане імпортозаміщення товарів російського виробництва”, — мовиться в релізі.

Призначення нових топменеджерів у концерні Абромавичус назвав “кінцем епохи мародерства” і наголосив, що нова команда найближчим часом має розробити комплексну стратегію розвитку “Укроборонпрому”, орієнтовану на збільшення обсягів виробництва та продажу продукції; провести кадровий та фінансовий аудити, інвентаризацію та оптимізацію активів.

Читайте також:
Арешт або величезні застави: суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у шахрайстві за призначення в “Укроборонпром”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.