Арешт або величезні застави: суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у шахрайстві за призначення в “Укроборонпром”

 

Печерський райсуд Києва обрав запобіжні засоби чотирьом особам, які підозрюються в замаху на шахрайське заволодіння пів мільйона доларів нібито за призначення на керівну посаду в концерні “Укроборонпром”.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на дані реєстру судових рішень.

До всіх чотирьох підозрюваних застосовано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з альтернативою звільнення під заставу.

Найбільша застава – 18 млн грн. У разі її внесення підозрюваний не має відлучатися із села Софіївська Борщагівка Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду, також мусить здати паспорт для виїзду за кордон, не спілкуватися зі свідками та іншими фігурантами справи, носити електронний браслет і з’являтися за першим викликом до слідчого, прокурора або суду.

Ще одному жителю Софіївської Борщагівки та мешканцю Дніпра призначили альтернативу арешту в сумі 15 млн грн застави кожному.

Найменшу заставу – 5 млн грн – суд визначив жителю Києва.

Місце роботи та інші факти, що могли б ідентифікувати осіб, у судових рішеннях не наводяться.

Як інформувала “Новинарня“, шахраї, представившись довіреними особами президента Володимира Зеленського, вимагали від колишнього співробітника ДП “Укрспецекспорт” 570 тисяч доларів за вирішення питання про призначення його на керівну посаду в “Укроборонпромі”.
Їх затримали в Києві, в районі офісу президента, 30 серпня.
Біля фонтану внутрішнього двору будинку по вулиці Шовковична, 7-Б вилучено речі та документи, в тому числі імітаційні купюри на суму 245 тис. доларів, посвідчення ГО “Комітет по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю”, посвідчення радника “Головного комітету по роботі з правоохоронними органами та по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю” тощо.

Нагадаємо, затримання шахраїв на Банковій, які брали “хабарі” за нібито сприяння в призначенні на державні посади, відбувалися і в часи президента Порошенка.

Читайте також:
На нараді в РНБО з американцями вирішили, що робити з “Укроборонпромом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна