На Банковій затримали шахраїв, які вимагали $570 тис. за призначення в Укроборонпром

 

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Києві затримали чотирьох осіб, які вимагали 570 тисяч доларів у колишнього співробітника ДК “Укрспецекспорт” за сприяння в його призначенні на керівну посаду в державний концерн “Укроборонпром”.

Про це 31 серпня повідомила пресслужба ДБР.

“Важливо: до шахрайської групи входять четверо осіб. Вони представлялися довіреними особами президента України, які перебувають на керівних посадах в офісі президента України”, – ідеться в повідомленні.

Чотирьох осіб було затримано під час передачі частини коштів у розмірі 250 тисяч доларів США.

Затримання відбулося ввечері 30 серпня в Києві в одному з офісів по вул. Банковій, навпроти будівлі офісу президента України, та на вулиці неподалік.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура, оперативний супровід – Служба безпеки України.

Кваліфікація злочину – шахрайство в особливо великих розмірах (ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Готується вручення затриманим повідомлення про підозру та подання до суду клопотання про обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, затримання шахраїв на Банковій, які брали “хабарі” за нібито сприяння в призначенні на державні посади, відбувалися і в часи президента Порошенка.

Читайте також:
На нараді в РНБО з американцями вирішили, що робити з “Укроборонпромом”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.